Mayday, mayday: nood op een mooie dag in mei

Geplaatst door op mei 1, 2014 in Blog
Mayday, mayday: nood op een mooie dag in mei

Druk in de weer met een voor mij nieuw cms bij een opdrachtgever bleek bij publicatie het intro van het bericht ónder het plaatje te staan in plaats van ernaast. (O, schaamte.) Om snel de aandacht van de opdrachtgever te krijgen, zette ik in de onderwerpregel van mijn mail-om-hulp: Mayday, mayday! Waarop ik me onmiddellijk afvroeg: Waar zou dat eigenlijk vandaan komen? Zou het misschien voor het eerst zijn uitgeroepen bij nood op een mooie dag in mei? Bij raadpleging van Wikipedia bleek uiteraard niets minder waar…

Mayday is een verbastering van het Franse m’aidez (help mij). Wat weliswaar heel anders klinkt, maar toch wel heel logisch is. Weer wat geleerd.

Reageer